Bånd
Hør uddrag

Bånd

Domenico Starnone

Hr. Ferdinand
Alle de mange bånd, der binder et engang forelsket par sammen i et ægteskab og danner ledetrådene for en familie, brister, da den 34-årige Aldo beslutter sig for at forfølge sin stormende forelskelse i den unge Lidia. Hans opbrud skaber voldsomme dønninger i hele det følsomme samspil, også mellem forældrene og deres to børn, Sandro og Anna. Ude af sig selv skriver den forladte hustru, Vanda, brev efter brev til sin forsvundne ægtefælle, mens han på sin side prøver at forstå og forsvare sine handlinger.

Mange år efter, da dramaet i hvert fald på overfladen har fortonet sig, dukker brevene op under uventede omstændigheder, der på ny kaster et afslørende lys over begivenhederne dengang og de følger, de fik.

Bånd er en raffineret og ubønhørligt ærlig fortælling om uhåndgribelige størrelser som kærlighed, begær, ægteskab og familieliv – om de roller, vi spiller for hinanden, og de rammer, vi kan få en ubændig lyst til at ødelægge for at bryde fri.

”Alle par er en gåde for udenforstående, og ofte også for sig selv. Bånd handler også om det, om de uudtalte mysterier, der binder os, skubber os væk fra hinanden og bringer os tilbage igen. … den strammest imponerede, mest underspillede og følelsesmæssigt kraftfulde af Domenico Starnones romaner.”
The New York Times

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149
Sprog: Dansk
Sideantal: 144
ISBN: 9788740051728
Format: ePub
E-bog Udk. 23. August 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Hr. Ferdinand
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Nina Gross
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Iben Tandgaard
”Italiens litterære ’godfather’ Domenico Starnone dissekerer et langt ægteskab og et kort sidespring … Det er som at se en Ingmar Bergman-film på italiensk … ’Bånd’ stiller det store spørgsmål om, hvorvidt svigt kan sones … Men intelligent som bogen og Starnone er, gives der mere end ét svar på det spørgsmål.” Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henriette Bacher Lind
”Domenico Starnone har et forrygende greb om alle de stormfulde følelser hos de implicerede parter, men han forfalder aldrig til et ulideligt, endevendende føleri. Han har blik for det komiske i det tragiske, og det er befriende.”
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
”Velskrevet og fin. Romanen fortæller om kærlighed, begær, familie og ægteskab på en raffineret og troværdig måde.”
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk, Ulla Weishaupt
”En meget fængslende bog, der er opdelt i tre “bøger”, hvilket bevirker vi som læser kommer rundt om familiens situation set med forskellige øjne … Det er en yderst velskrevet bog, der beskriver de omkostningerne det giver i et ægteskab, hvis den ene part er utro.”
Weekendavisen, Adam Holm
”Tankevækkende roman om en families sammenfiltrede bånd og smertelige knuder … Starnone fremstiller ægteskabets rutiner og indre liv, så man snapper efter vejret, og han er hverken gemen over for den elskovshungrende Aldo, som vi i en bibemærkning forstår ikke aflagde sig vanen med erotiske sidespring, eller illoyal over for Vandas smerte … En hjerteskærende og vedkommende historie.” Læs mere
Dansk BiblioteksCenter, Kent Skov
”En ægteskabshistorie og en god en! Forfatteren mestrer eminent at formidle den bitre og indignerede mor og hustru og det svigt og den vrede og ydmygelse, hun oplever samt "modpartens" mere flegmatiske tilgang til et opbrud, forelskelsen og fortrydelsen. Romanen er stærk og overraskende.”
Bogblogger.dk, Jane Andersen
”Hjerteskærende læsning … Læs den, det er en rigtig-rigtig god roman med en overrumplende afslutning. Romanen får mine varmeste anbefalinger.”
Downloads