At gå døden i møde
Hør uddrag

At gå døden i møde

Livsfortællinger

Kathryn Mannix

Hr. Ferdinand
I denne nybrydende bog udforsker Kathryn Mannix, en pioner inden for palliativ pleje, det største tabu i vores tid og samtidig det ene vilkår vi alle er fælles om: døden.

Gennem en række smukt, klogt og varsomt fortalte patientfortællinger fra sit snart 40-årige virke som læge besvarer hun de mest intime og følsomme spørgsmål om døden og den døende. Kathryn Mannix skriver med gribende ærlighed og menneskelighed, og viser den terapeutiske kraft , der opstår, når man nærmer sig døden ikke med ængstelse og fortielse, men med åbenhed, klarhed og forståelse.

At gå døden i møde er en bog henvendt til alle. Alle ramte, sørgende, efterladte, pårørende og nærtstående, alle syge og raske, alle, der gerne vil vide mere om livet og om døden. På dens sider møder vi mennesker, der kunne have været vores veninde, søster, far, søn, mormor, onkel, kollega eller nabo. Vi møder Hannah, der danser sin sidste dag væk. Philip den pensionerede skoleleder, der selv om han er ramt af svær sygdom insisterer på at få ting gjort. Elskelige, godhjertede Nelly og Joe, der begge lever i en ensom fornægtelse for at skåne hinanden fra smertelige bekymringer. Og nittenårige Sigrid der er døende af leukæmi og syr på en pude til sin mor, som hun kan kramme efter hendes død.

Blot fire af bogens omkring tredive livsfortællinger om helt almindelige mennesker, der dør en helt almindelig død. Fortællingerne viser med både alvor, humor og varme, hvordan døende omfavner livet – ikke fordi de er særligt tapre eller stærke, men fordi det er et menneskeligt instinkt, når man står over for døden. Og døden er for de allerfleste ikke det ene øjeblik, dødsøjeblikket, men et langt forløb – hvor man ikke skal gå alene.

Med disse eksempler og med al sin professionelle erfaring og sin blide, men uforfærdede tilgang vil Kathryn Mannix lære os helt konkret om dødens forløb og faser, så vi kan være tilstede og gå døden i møde sammen med dem vi elsker og holder af.

Med forord af hospitalspræst ved Rigshospitalet Lotte Blicher Mørk.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sideantal: 352
ISBN: 9788740049169
Format: ePub
E-bog Udk. 01. May 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Hr. Ferdinand
Oversætter: Kathrine Storm
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Magasinet Liv, Caroline Rutter
”En til tider trist, til tider overraskende livsbekræftende læseoplevelse, som nok især kan bringe trøst eller give nye perspektiver til dig, der gennemgår eller har gennemgået noget, som har fået dig til at tænke mere på døden. Kathryn Mannix er en overordentligt reflekteret og empatisk, men samtidig meget praktisk-tænkende og realistisk læge, som er god til at holde dig i hånden gennem alle fortællingerne om dem, der står lige der, hvor vi alle sammen ender en dag.” Læs mere
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Lotte Kirkeby Hansen
”En bog, som man roligt kan læse, selvom man er ung, sund og rask. For vi kender alle nogen, der skal dø – og som vi burde snakke med, mens tid er, så deres sidste stund kan blive god og anstændig og vigtigst af alt: som de gerne selv vil have, at den skal være. Den gode død er nemlig langtfra ens for alle, som bogens mange fortællinger så fint illustrerer … Dens formål er således at gøre os bekendt med den proces, det er at dø. Og det gør den godt.” Læs mere
 
 
 
 
-  Henriettes blog, Henriette Jensen
”En stærk og medrivende bog. Mange af situationerne vil for de fleste fagpersoner være genkendelige. Samtidig er det en bog, der giver stof til eftertanke … At sidde med sådanne historier foran sig giver en et helt nyt indblik i det ‘At gå døden i møde’, omkring tanker, følelser, reaktioner mm. i den sidste tid.” Læs mere
Psykologi, Thora Bruun Makita
”Rørende læsning, der tør stille de store spørgsmål - og idet man kommer lidt tættere på andres død, kommer man måske lidt mere overens med ens egen.”
Ugeskrift for læger, Overlæge Dorte Lander Rasmussen
”En livsklog, hjerteskærende, dybt personlig og samtidig universel bog om menneskets sidste tid … En bog om døden, som alle læger burde læse.”
RandiGlensbo.dk , Randi Glensbo
”Rørende og hjerteskærende fortællinger om menneskers sidste tid – alle fortalt med respekt, varme og empati … ’At gå døden i møde’ er ikke nogen dyster bog – den sætter tanker i gang, men den gør det på en fin og ret livsbekræftende måde.”
Medicinsk Tidsskrift, Maria Cuculiza
”Tankevækkende … Mannix´ patientberetninger beskriver i det hele taget rørende og bevægende skæbnefortællinger, som man skal have et hjerte af sten for ikke at blive dybt berørt af. Men hun skriver tydeligvis ikke kun for at bevæge. Hun skriver mest for at gøre os klogere – uanset om vi er ansatte i sundhedsvæsnet eller ej. Og for at give os viden, stof til eftertanke og redskaber til at kunne få det bedste ud af, at døden er uundgåelig … Mannix fremstiller dødsprocessens sidste timer, så den forekommer mindre skræmmende ved bogens slutning end dens start.” Læs mere
Downloads