Arabica
Læs uddrag
Hør uddrag

Arabica

Puk Damsgård

Politikens Forlag
I Arabica krydser Puk Damsgård sit eget spor på en rejse i det Mellemøsten, som i mange år har dannet rammen om hendes liv og arbejde. Undervejs møder hun en kvindelig yemenitisk læge, og et venskab opstår på tværs af grænser og forskelligheder.

På sin første rejse til Yemen møder Puk Damsgård en ung kvindelig læge, og de bliver venner. Den yemenitiske kvinde har lakeret sine negle blå, og snart planlægger hun en hemmelig flugt. Ikke fra krigen, men fra et arrangeret ægteskab og religiøse dogmer i Mellemøstens fattigste land. Lægen, der har reddet andre kvinders liv, skal pludselig kæmpe for sit eget.

Mens lægen realiserer sin farlige flugt, sætter Puk Damsgård ud på en unik færd den modsatte vej: Fra sit kvarter i Kairo, hvor gadehundene galoperer efter spøgelser, mod det sagnomspundne Yemen. Hun sejler 4.700 sømil med containerskibet Titan ad Suezkanalen ned gennem det Mellemøsten, der i ni år har været hendes hjem. Og hun kører 3.600 kilometer tværs gennem et krigsramt Yemen for at undersøge livet og lykken, der
trodser alle odds.

Med sig på rejsen har hun dagbogsoptegnelser fra en dansk ekspedition med blandt andre den opdagelsesrejsende landmåler Carsten Niebuhr, som i 1760’erne forsøgte at indkredse livet i Det Lykkelige Arabien, som landet blev kaldt. I de isolerede bjerge vandrer hun i sporet af Niebuhr og af en ny guldalder for ka?en i landet, der opfandt ka?edrikning. Undervejs krydses hendes og lægens veje også. I Aden-bugten står de på jetski i et øjebliks frihedsberuselse. Senere, i Amsterdam, barrikaderer de sig for naturens terrorangreb, den usynlige virusfjende, og lægens bror, der truer med at skære hendes ben af.

Arabica er Puk Damsgårds personlige beretning om at finde sit spejlbillede i en yemenitisk kvinde. Det er en fortælling i konstant bevægelse om at være grænsegænger i sit eget liv – og om, hvordan verdens befolkning trods krig, fjendebilleder, religion og pandemier er forbundet til hinanden på tværs af tid og grænser.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 312
ISBN: 9788740053661
Format: 151x226
Udk. 09. november 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: River v/ Sune Ehlers
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: River v/ Sune Ehlers
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Puk Damsgård
Hvor solen græder
Hvor solen græder er Puk Damsgårds på én gang gribende og rædselsvækkende Læs mere
Ser du månen, Daniel
Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som Læs mere
Ulvehjerter - en familiekrønike
De pakistanske stammeområder er blevet arnested for terrorister, som Læs mere
De renes land - Kærlighedshistorier fra verdens
De renes land er en gribende og humoristisk beretning om en dansk Læs mere