Andre folks penge
Hør uddrag

Andre folks penge

Historien om den danske finanskrise

Niels Sandøe, Thomas G. Svaneborg

Jyllands-Postens Forlag
Andre folks penge er en fantastisk rejse med ejendomsspekulanter og pantebrevshandlere fra en
ejendomsmesse i Cannes, gennem en stribe danske banker og via et nedslidt fynsk indkøbscenter ind i hjertet af København.
 
Rejsen foregik i en periode, hvor de økonomiske tyngdelove var sat ud af kraft. Den blev betalt med andre folks penge og var med til at sende Danmark ud i en historisk økonomisk krise. Eksempelvis opbyggede en række spekulanter en pyramidespilslignende handel med ejendomme, der fik priserne til at stige til så luftige højder, at værdierne faldt sammen som en soufflé, da der  ikke længere var penge nok til at finansiere vanviddet.

Journalisterne Niels Sandøe og Thomas G. Svaneborg markerede med udgivelsen af Andre folks penge i 2013 femårsdagen for Finanskrisens ankomst til Danmark med en kortlægning af krisen og en undersøgelse af, hvad der førte til en række bankers fald.

I 2014 fulgte en revideret anden udgave, og nu foreligger denne tredje udgave. Den er opdateret frem til september 2016 og er udvidet med fem nye kapitler og tre nye temasider: Med ny viden fra talrige retssager og nye interviews kommer vi endnu tættere en forklaring på, hvorfor vi i Danmark blev langt hårdere ramt af Finanskrisen end såvel vores skandinaviske som tyske naboer.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 552
ISBN: 9788740037289
Format: ePub
E-bog Udk. 04. November 2016
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Ole Frank Rasmussen
Med bogen "Andre folks penge" er det svært at se, hvordan Cavling-komiteen kan undgå at give Svaneborg, der i dag er hos DR, og JP-journalisten Niels Sandøe dansk journalistiks fornemmeste pris.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Henrik Ørsted
"Andre folks penge". Det er en af de bedste titler på en bog. Præcist i forhold til hvad der er - deres - forklaring på den finansielle krise i Danmark.
 
 
 
 
 
-  Børsen, Finn Østrup, professor
Bogen "Andre folks penge" er yderst velskrevet og giver pengeinstitutterne og myndighederne skarp kritik for deres rolle i finanskrisen.
 
 
 
 
 
-  Børsen, Finn Østrup
Bogen 'Andre folks penge' er yderst velskrevet og giver pengeinstitutterne og myndighederne skarp kritik for deres rolle i finanskrisen.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Henrik Ørsted
'Andre folks penge'. Det er en af de bedste titler på en bog. Præcist i forhold til hvad der er - deres - forklaring på den finansielle krise i Danmark.
 
 
 
 
-  Politiken
Et fantastisk indblik i et enestående kapitel af danmarkshistorien.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Ulla Bechsgaard
Bogen er beretninger om, hvad der skete; der er tale om grundig research og i størstedelen af bogen godt fortalte historier
Politiken, Poul Aarøe Pedersen
Man får et fantastisk indblik i et enestående kapitel af danmarkshistorien. Lad os håbe, at Rangvid-udvalget vil sætte skub i lovgivningen, så kapitlet netop forbliver enestående.
Business.dk
'Andre Folks Penge' er et vigtigt bidrag og et særdeles detaljeret bidrag til forståelsen af, hvad dælen, der i grunden gik galt i de glade 00ere.
Økonomisk Ugebrev
"Andre Folks Penge" er et "must read" for erhvervspublikummet med relationer til den finansielle sektor, og selvfølgelig også for ledelser og ansatte i den finansielle sektor.
Helsingør Dagblad, Erik Stubtoft
Den handler om et væld af skurke, der snyder hinanden indbyrdes og snyder alle andre, hvor de kan komme til det. Den handler om banker, der låner penge ud til skurkene med umoralske og griske formål for øje - til "glæde" for bankernes direktører og aktionærer.
Magasinet Politik
Bogen er spændende at læse. Det er et vigtigt bidrag til forståelse af krisen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Niels Sandøe, Thomas G. Svaneborg
Det store skatterøveri
Niels Fastrup, Thomas G. Svaneborg
Den dramatiske historie om, hvordan et netværk af internationale finansfolk Læs mere
Kammerherrens nye klæder
Fritz Schur har i årtier været en del af magtens inderkreds. Han har Læs mere
Operation Mermaid
Den historiske svindelsag mod Amanda Jacobsen, tidligere direktør i Gate Læs mere