Aldrig kun til pynt
Hør uddrag

Aldrig kun til pynt

Et søstermanifest
17-årige Anja Leighton stod i efteråret 2018 modigt frem og fortalte om seksuelle krænkelser på gymnasier med puttemiddage og auditions, hvor 3. g-drenge kræver, at 1. g-piger for eksempel fører en agurk ned i halsen eller giver lapdance til drengene.
 
Puttemiddagene ser Anja Leighton som udtryk for en voldtægts- og drukkultur. En seksualisering af de unge – forstærket af kvindenedgørende pop og porno. Hendes generation vokser op i en ’Se mig’-kultur med konstant fokus på perfektion, likes og følgere.
 
Antallet af piger med spiseforstyrrelser, stress og depression stiger, og i denne bog sætter Anja foden ned og gør op med det pres, unge kvinder lever under. Med udgangspunkt i sit eget liv råber hun ærligt og bramfrit direkte til pigerne og beder dem tage kampen op! Piger må aldrig tro, at de er forkerte, for meget – eller at de skal holde deres kæft. Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
DKK 149
Sprog: Dansk
Sideantal: 128
ISBN: 9788740053418
Format: ePub
E-bog Udk. 20. November 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Anmeldelser og omtale
Renée Toft Simonsen
Det er en hamrende vigtig bog af en ung kvinde, der virkelig har noget på hjertet. Stort tillykke Anja.
Lektørudtalelse, Louise Urban Andersen
Hun formår at hæve bogen op fra blot at være en udstilling af egne oplevelser, til at tale på vegne af en hel generation af unge kvinder.
Downloads