Abracadabra
Hør uddrag

Abracadabra

Camilla Plum

Politikens Forlag
Er du vild med at lave mad, så ved du, at en opskrift er en trylleformular, som kan omdanne simple råvarer til et skønt måltid. Krydrer du samtidig din mad ordentligt, er der basis for ren magi på middagsbordet.
 
Abracadabra - Camillas krydrede køkken handler om alle de vidunderlige krydderier, som er blevet brugt siden tidernes morgen, men som vi ofte snyder os selv for oplevelsen af derhjemme.
 
Vi har lært, at krydderier ikke må smage for kraftigt igennem ud fra en tese om, at man så ikke kan smage råvarerne, men det er ikke rigtigt, mener Camilla. Krydderier skærper smagsløgene, og selv en ordentlig dosis chili gør ikke ens smagsløg ude af stand til at smage, nærmere tværtimod.

Og at det er helt sikkert, at vi spiser for få - og for få forskellige krydderier - er hendes begrundelse for at skrive denne overdådige - og rigt illustrerede - kogebog. Her får du historien om alt fra kanel, koriander og vaniljestænger fra tropiske orkideer, som vokser på øer i Sydhavet - til sukker fra Lolland og Caribien og safran fra de afghanske højsletter. Selv salt kan betegnes som et spændende og i øvrigt helt uundværligt krydderi.

Bogen handler om krydderiernes kulturhistorie, men er samtidig en let tilgængelig og praktisk håndbog om, hvordan de enkelte krydderier bruges, hvad der passer sammen, og hvordan man bruger dem til at kaste tryllestøv over sin daglige mad.

Ikke mindst har Camilla samlet og kogt sig til langt over 150 opskrifter på dejlig krydret mad, som hun her deler ud af, så du selv kan få sat ordentligt smag på hverdagen.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 99.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740016949
Format: ePub
E-bog Udk. 11. November 2014
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Politiken, Kjeld Koplev
Man kan knap vente med at sætte tænderne i de herlige krydrede retter, som bogen er så fuld af.
Downloads