19. april 2016

21-årig vinder

21-årig vinder

Det var en meget overvældet og glad 21-årige Katrine Nørregaard, der i dag blev ringet op af Politikens Forlag med beskeden om, at hun har vundet romankonkurrencen med sin roman Løgnerens Hus. Katrine Nørregaard, der til daglig læser dramaturgi på Aarhus Universitet, har ud over æren vundet 250.000 kroner og en udgivelseskontrakt med Politikens Forlag, der sammen med Dagbladet Politiken står bag den litterære dyst.

Temaet for årets konkurrence var kærlighed. Katrine Nørregaards manuskript, der handler om kærlighed i tre generationer, skal nu gennemskrives og redigeres, før det bliver udgivet.

»Det er tydeligt, at hun kan noget helt særligt, og romanen anskueliggør mange forskellige slags kærlighed«, siger forlagschef på Politikens Forlag Charlotte Weiss, som har siddet med i juryen bag konkurrencen.
Tidligere har Dagbladet Politiken og Politikens Forlag haft stor succes med romankonkurrencer. I 2013 vandt Anne-Cathrine Riebnitzsky med romanen Forbandede yngel, der blev en bestseller og vandt De gyldne laurbær. I 2010 vandt forfatterparret Øbro & Tornbjerg Politikens krimikonkurrence for debutromanen Skrig under vand.
 
Dommerpanelet består af:
ANNE-CATHRINE RIEBNITZSKY – Forfatter og tidligere vinder
KASPAR COLLING NIELSEN – Forfatter
LINE KNUTZON – Dramatiker og forfatter
VINCA WIEDEMANN – Rektor, Den Danske Filmskole
JES STEIN PEDERSEN – Litteraturredaktør ved Politiken
CHARLOTTE WEISS – Forlagschef ved Politikens Forlag
 
For yderligere information, kontakt pressechef Christina Ove Holm, tel 51677300 eller christina.o.holm@jppol.dk

Gå til News