Træn Spis Lev – DAGBOG


Skrevet af Vicki.

Uge 2

I dag er vi gået ind i anden uge af forløbet med Frida. Helle og jeg mødtes – top motiverede - i det skønne Well-Come Fitness og Spa ved havnefronten i Hellerup 10.45 klar til vores anden Pulsing Barre træningstime. Jeg synes, træningen var hård sidst – faktisk noget af det hårdeste træning, jeg har prøvet. Og i dag var det mindst lige så hårdt. Frida skruede op for tempo og antal øvelser, og vi gav den alt, hvad vi havde. Mine ben rystede, mine lår syrede og sveden drev – men det var godt.

Frida talte i løbet af timen om at gå ind i smerten i stedet for at gå væk fra den – og lige der, har jeg virkelig en udfordring. Jeg hader – som i seriøst hader – når det gør alt for ondt. En lille stemme inden i mig prøver ihærdigt at overbevise mig om, at noget, der er så hårdt, umuligt kan være sundt. Jeg kæmpede derfor ikke kun en kamp med nye øvelser, slappe muskler og et par kilo for meget, men også med min indre sofakartoffel, som synes, at det, der er bekvemt og rart, er meget sundere for min krop, end det, der er hårdt og smertefuldt. Jeg havde dog hele tiden sidste uges mål og vejning i baghovedet, og lad mig bare sige det, som det er: De tal skal der saftsusemer ændres på. Og det kan KUN gå for langsomt.  Jeg prøvede derfor at gå ind i smerten i stedet for at holde pauser – og jeg fik bestemt også smerten at føle – mere end jeg plejer i hvert fald.

Efter træningen var jeg helt høj! Faktisk føles min krop en anelse flyvende og let i det, men jeg ved af erfaring, at det kun er spørgsmål om timer, før jeg kan mærke de ømme muskler.

Frida var så sød at lave vores målinger igen. Jeg var meget spændt på resultatet. Jeg har fulgt kostplanen i 5 ud af de 7 dage i ugen. En dag var jeg til julefrokost, og selvom jeg spiste sundt og lod snacks og desserten stå, så røg der både vin og drinks indenbords, hvilket bestemt ikke hører ind under Fridas kostprincipper:) Den anden dag var jeg til julehygge hos en af mine gode veninder med mænd og børn og ikke mindst en masse julelækkerier og gløgg på bordet. Jeg modererede bestemt mit indtag, men spiste dog alligevel lidt af de søde sager.

Og så kom dommen: Min body-age er stadig alt for høj. Faktisk ligger den på 53 helt ligesom i sidste uge – hvilket jo er 15 år mere end min alder ifølge fødselsattesten. Men det går i den rigtige retning, hvilket er super motiverende. Min muskelmasse er gået op, og min fedtprocent er gået ned. Jubiii. Så selvom vægten kun sagde minus 100 gram, så har jeg faktisk smidt 400 gram fedt og taget 300 gram muskler på. 400 gram fedt er altså også en del – faktisk hele to pakker smør – hvis man altså vælger den økologiske – som min veninde sagde:) Min talje er blevet en cm mindre, så nu mangler jeg kun en cm fra at være på de 80 cm, som er max for anbefalet taljemål.

Jeg er stadig rigtig motiveret og kan godt holde mig fra de søde sager i hverdagen – selvom der er rigeligt af dem. Både når drengene spiser æbleskiver om aftenen, min mand nyder vores fælles chokoladekalender og når kolleger hiver chokolade frem på kontoret.  Jeg drikker lidt ekstra danskvand – hvilket kun er godt, da mit min væskeprocent er i den lave ende - og prøver at visualisere mig selv om 7 kilo lettere:)