7. juni 2016

175.000 til flygtningebørn

175.000 til flygtningebørn

Danske forfattere donerer 175.000 kroner til syriske flygtningebørn. Syv af Danmarks største krimiforfattere, Politikens Forlag og diverse samarbejdspartnere er gået sammen med Red Barnet om at hjælpe med skolegang til syriske flygtningebørn. Forfatterne er Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Eva Maria Fredensborg, Lotte & Søren Hammer, A.J. Kazinski, Jakob Melander samt Jesper Stein.

Søndag d. 12. juni overrækker forfatter Jesper Stein på vegne af syv danske krimiforfattere, Politikens Forlag samt diverse samarbejdspartnere en check på 175.000 kroner til Red Barnet. Overrækkelsen finder sted på Copenhagen Crime-festivalen, hvor flere af forfatterne er samlet for at fortælle om novellesamlingen Over grænsen.
 
Forfatter Jesper Stein udtaler:
"Billederne af ofrene for krigen i Syrien, af børn på flugt, i nød og livsfare har ætset sig fast i min bevidsthed. Det er en konstant udfordring af min trygge tilværelse, og jeg er glad for at kunne give lidt igen ved at støtte de syriske flygtningebørn gennem denne antologi," siger Jesper Stein.

”2,8 millioner syriske børn kan ikke komme i skole på grund af krigen. Det er fatalt for et barns fremtidsmuligheder. Syriens børn udgør nøglen til landets fremtid. Kun ved at styrke og beskytte børnene nu, kan vi undgå, at en hel generation bliver tabt. Det handler ikke kun om at lære at læse og skrive, det skaber også et trygt rum, hvor børn under fagligt opsyn og omsorg af Red Barnets ansatte kan lege, genetablere en form for normalitet og begynde at bearbejde de voldsomme oplevelser, de har med sig. Det støtter børnene i at få de livsfærdigheder og den modstandsdygtighed, som de skal bruge for at kunne håndtere udfordringer i deres dagligdag og skabe en fremtid,” siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær hos Red Barnet.

Direktør for JP/Politikens Forlag Lene Juul bakker op om projektet:
”Der er brug for, at vi står sammen og yder en fælles indsats. Vi må ikke lukke øjnene for, hvad der foregår ude i verden, men blive ved med at støtte mennesker i nød. Sidste år udgav vi kogebogen Syriens Gryder, som også var et velgørende projekt, og nu er vi så på banen med krimi-antologien Over Grænsen, hvor både forfattere, Politikens Forlag og samarbejdspartnere giver en del af overskuddet til Red Barnet. Vi håber, at bogen vil blive solgt i et stort antal, så det samlede beløb kan gøre en forskel. Og hvad er bedre end at tilbyde vores læsere en række spændende kriminoveller op til sommerferien, som de kan læse samtidig med, at de har støttet et godt formål?”
 
For yderligere information kontakt:
Pressekoordinator hos JP/Politikens Forlag
Vicki Broue Meinertz på vicki.b.meinertz@jppol.dk
Telefon 3038 2886

Gå til News
TOP  ▲
Relevante bøger
Over grænsen
Syv af de allerbedste og mest populære danske krimi- og spændingsforfattere Læs mere