Træn Spis Lev – DAGBOGSkrevet af Vicki.

Uge 14


Træning og sund mad er blevet en del af min hverdag

Så har jeg været til sidste træning hos Frida. Det har været 14 uger med både op og nedture, vægttab – og også uger med vægtøgning og stilstand – men jeg har holdt ud, og jeg er blevet så glad for mine nye livsstil og ikke mindst resultaterne, som jeg kan se på min krop.

Min mave, som var mit store problem, er blevet strammere og den føromtalte delle over buksekanten er forsvundet. Jubiiii!

Rent vægtmæssigt har jeg tabt 4 kilo. Mit mål var 6, men jul, nytår og ikke mindst en uges charterferie med all-inklusive i påsken, hvor jeg ikke har været striks er nok, har gjort, at de sidste ønskede 2 kilo ikke kom af. Jeg mangler stadig den aller-sidste måling, så jeg har de helt nøjagtige tal, men min bodyage er faldet og min fedtprocent er gået ned, og så er min muskelmasse steget med to kilo muskler. Det er virkelig rart. Jeg er rigtig godt tilfreds – og ret stolt af mig selv – og jeg har tænkt mig at holde ved den nye livsstil. Jeg har derfor heller ikke sagt ’farvel’ til Frida men ’på gensyn’. Jeg starter nemlig op igen med en times træning om ugen på samme hold fra august.


På egen hånd

Hen over sommeren er jeg så på egen hånd rent trænings- og kostmæssigt, og skal selv stå for alle 4 gange træning om ugen og at få spist sundt. Det er jeg ret spændt på. Jeg har gjort mig den erfaring, at jeg hurtigere falder i chokolade- og slikskålen, når jeg ikke får trænet de 3-4 gange om ugen. Min motivation for at spise sundt hænger uløseligt sammen med træning. Så det er der, jeg skal sætte ind. Så kommer maden automatisk.

Et par af de ugentlige træningsgange bliver fremover skiftet ud med løb, da det er lettere for mig, når vi f. eks er på ferie eller i kolonihaven i weekenderne. Jeg håber, at jeg kan lokke børnene med – dog på cykel ved siden af - så der ikke går så meget tid væk fra dem.

Ellers bliver det en kombination af hold- styrketræning i mit lokale træningscenter og selvfølgelig Pulsing Barre, som jeg virkelig er kommet til at elske.


Hvorfor vælge Pulsing Barre

Jeg har tidligere trænet i træningscentre (aktivt i perioder – meget lidt aktiv i andre), og har altid været glad for hold, hvor der bliver lagt vægt på styrke. Men jeg har oplevet, at Pulsing Barre-træningen toner min krop på en helt anden måde. Jeg får fat i nogle dybereliggende muskler og bliver langt stærkere i min ’core’ end ved den almindelige styrketræning. Og så bliver jeg ikke mindst meget mere smidig og får en rigtig god kropsfornemmelse.


Om forløbet generelt

Det har det været hårdt men fantastisk godt!! En af de udfordringer, jeg har kæmpet med, har været at få lagt så meget træning ind i en i forvejen travl hverdag med fuldtidsjob og familie, og hvad der dertil hører af sociale arrangementer og pligter. Og det HAR betydet, at jeg har set lidt mindre til både børn og mand i nogle uger. Til gengæld har de fået en gladere mor og kæreste med mere energi (hvis vi altså lige ser bort fra de første uger, hvor jeg dårligt kunne bevæge mig og alle muskler gjorde ondt). Så jeg synes alt i alt, at det er givet godt ud.

En anden fordel ved en nye livsstil er udover en sundere og slankere krop, at jeg nu kan spise en del mere uden at tage på. Min nyerhvervede muskelmasse sørger simpelthen for, at jeg ikke tager så let på som før. Og det er altså positivt, når man er glad for mad og søde sager som mig.

I forhold til motivationen har jeg været glad for at følges med min kollega, Helle. Hun og jeg har talt om forløbet, både når det gik godt, og når det gik mindre godt, og Helle har været fantastisk til at komme med pep-talks, når jeg synes, det hele har være ekstra hårdt.

Jeg vil virkelig anbefale alle, der gerne vil i bedre form, tabe kilo og øge deres sundhed at leve efter principperne bag Frida og Maria Lucias bog Træn Spis Lev.

Og så lige et tip. Hvis du går i gang, så meld dig ind i den lukke facebookgruppe, som Frida og Maria Lucia har oprettet. Der kan man finde andre, der er i gang og få hjælp af Frida.