Romaner

Nyheder
   
Den underjordiske jernbane

En hårrejsende spændende roman om en ung kvindes næsten dyriske vilje til at overleve, og samtidig er det en banebrydende litterær præstation i sin beskrivelse af en af de mest brutale perioder i amerikansk historie. 


Læs mere
Twin Peaks

Mark Frost, der sammen med David Lynch skabte ’tv-serien, der forandrede tv for altid’, har nu givet os historien om folk og forekomster i den gådefulde og ikoniske by Twin Peaks.


Læs mere

Svækling af Michael Enggaard

 

Q&A med Michael Enggaard


Du har været skrivende journalist i mange år. Hvad er det, der har fået dig til at skrive skønlitteratur nu?
Mit romantilløb begyndte, da jeg flyttede hjemmefra i 1989 og købte en skrivemaskine og noget slettebånd. Jeg har villet det så meget, at jeg ikke kunne. For nogle år siden mistede min kone og jeg et barn, som blev født for tidligt. Efter det forekom romanskrivning mindre farlig.  

Hvor har du fundet inspiration?
Lige uden for døren, i mennesker og deres bemærkninger til hinanden. Men også i mit eget liv og i bøger, film og musik.  

Er der nogle særlige temaer i historien, vi skal holde øje med?
Jeg håber, at den fungerer i flere lag, så man kan læse derudad og samtidig opsamle, hvad der ligger af stemninger og betydninger i undertekst. Jeg har aldrig tænkt, at den skulle have et bestemt tema, men der er nok et: Mod.  

Hvad har været mest vigtigt for dig at skrive om?
Hvor lidt vi ved om hinanden. Hver dag udspiller der sig et større eller mindre drama i os alle sammen, som er usynligt, når vi passerer hinanden på gaden. Eller mødes i familien. Hvis vi gør det.  

>> Læs det hele